چگونه پارچه گلدوزی شده را اتو کنیم؟

قبل از اینکه شروع به اتو کردن کنید، باید مطمئن شوید که گلدوزی خود را با دقت اتو می‌کنید و از هر گونه ریسک خودداری کنید.

از این راهنما استفاده کنید تا بهترین نتیجه را هنگام اتو کردن دوخت خود داشته باشید!

نکات:

نکته اول: یک حوله حمام کرکی را تا کنید و روی سطح اتو قرار دهید. گلدوزی تمام شده را به صورت رو به پایین روی حوله قرار دهید. این باعث می‌شود تا کمی بالشتک ایجاد شود و از خراب شدن کوک‌ها جلوگیری شود.

نکته دوم: دمای اتوی خود را برای پارچه و نخی که در گلدوزی خود استفاده کرده‌اید تنظیم کنید. پنبه رایج‌تر است، اما اگر مثلاً از نخ ساتن استفاده می‌کنید، دمای اتو را پایین‌تر تنظیم کنید. در صورت نیاز همیشه می‌توانید دما را افزایش دهید، اما بهتر است از پایین به بالا شروع کنید.

نکته سوم: پارچه کتان می‌تواند سرسخت باشد، بنابراین قبل از اتو کردن، گلدوزی را با آب مقطر نم‌دار کنید. یا در صورت امکان کار را خیس کرده و قبل از خشک شدن کامل آن را اتو کنید. در صورتی که برای کشیدن طرح‌های گلدوزی از خودکار حرارتی استفاده کرده‌اید این روش می‌تواند طرح کشیده شده را پاک کنید.

نکته چهارم: برای چین چروک‌های سر‌سخت می‌توانید بین پارچه گلدوزی و اتو یک لایه پارچه نرم و ترجیحا پنبه‌ای استفاده کنید تا بتوانید پارچه گلدوزی را از رو اتو کنید.

نکته پنجم: در هنگام گلدوزی روی پارچه سعی کنید پارچه کمتر چروک شود تا بعدا نیاز کمتری به اتو کردن داشته باشید.

نکته ششم: اتو کردن مستقیم پارچه‌های گلدوزی توصیه نمی‌شود زیرا ممکن است هنگام اتو کوک‌ها به نوک اتو گیر کرده و از بین بروند همچنین ممکن است که جنس نخ طوری باشد که در آن دما زودتر از پارچه بسوزد که این اتفاق یکی از بدترین اشتباهاتی است که می‌توان مرتکب شد.

نکته هفتم: اتو کردن به روش رفت و برگشت (حتی از پشت پارچه) ممکن است باعث صیقلی شدن دوخت‌ها شود بهتر است  اتو را در یک نقطه قرار داده فشار دهید و سپس اتو را بردارید و در نقطه بعد همین کار را تکرار کنید.

نکته هشتم: اگر قبلا دوخت خود را با این کار صاف و صیقلی کرده‌اید! نگران نباشید! کمی بخار و کمی پف دادن ملایم با انگشتان از پشت پارچه معمولاً می‌تواند کوک‌های شما را دوباره زنده کند.

بخاطر داشته باشید

گلدوزی اغلب ظریف است و با رشته‌های نازک نخ دوخته می‌شود. طبیعی است که ساعت‌های زیادی را صرف آن می‌کنید و می‌خواهید تا جایی که ممکن است دوام داشته باشد. اما به همان اندازه که می‌خواهید دوام داشته باشد و بی‌نقص باشد، مهم‌تر است که دوخت و استفاده از آن را چطور انجام می‌دهید. اگر لازم است مرتب شست‌و‌شوی و اتو شود، این کار را با احتیاط انجام دهید، اما زیاد حساس هم نباشید.

 

منبع:

دیدگاهتان را بنویسید

نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد. بخش‌های موردنیاز علامت‌گذاری شده‌اند *